fredag 23 oktober 2015

Ta inte våra barn!

Jag kan inte helt förstå, men någonstans kan jag ana skräcken som föräldrarna kände utan för kronans skola i går. Panik och skräck när de står utanför skolan utan att veta om gärningsmannen är kvar, om just deras barn är drabbat eller värst av allt  om det otänkbara hänt.
Vad är det om inte hatet som drabbat Trollhättan, hatet som tagit barns liv, för även om barnet är en vuxen man, eller litet barn så är det någons barn, en familj en släkt som drabbats av stor sorg, och en stad som nu fått ett rädslans skugga omkring sig.
Hatet har också tagit en ung man som förblindad av hat och ilska valt ut sina offer gått gått till attack mot de mest värnlösa barnen i vårt samhälle. De som kanske flytt till Sverige för en tryggare framtid.
Vad är det som föder hat? Rädslan föder hatet och min förhoppning nu är att rädslan inte paralyserar vårt samhälle och föder ännu mer hat. Det måste finnas en väg framåt där vi väljer bort rädslan, väljer bort hatet, och väljer kärlek, välvilja och gemenskap! Låt inte hatet och rädslan ta våra barn, aldrig aldrig igen!

"Rädsla finns inte i kärleken, utan den fullkomliga kärleken fördriver rädslan" 1 joh 4:18

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar